مراحل و تجهيزات فرآوری

مراحلي از جمله سنگ شكني، آسياكني، جدايش و آبگيري در سفر سنگ تجربه مي شود كه هر كدام ازين مراحل بر اساس نوع ماده با ارزش معدني، داراي مراحل ديگر و تجهيزات متفاوتي مي باشند.

از جمله تجهيزات مورد استفاده در صنايع فرآوري مي توان به انواع سنگ شكن هاي ژيراتوري و فكي، مخروطي و …، انواع آسياهاي خودشكن، نيمه خودشكن و گلوله اي، تجهيزات طبقه بندي سرند، هيدروسيكلون و …، انواع تجهيزات جدايش مغناطيسي و فلوتاسيون، انواع فيلترهاي پرس و نواري و …، انواع تيكنرهاي آبگيري اشاره كرد.

هیچ صنعتی نیست که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم با مواد معدنی در ارتباط نباشد. به با توجه به اهميت رو به افزايش نیاز به صنايع معدني و استفاده ماده معدنی مختلف با خلوص بالا فرآوری مواد معدنی اهمیت خود را نمایان میشود در صنایعی مختلف همچون :

  • فولاد (آهن، مواد غیرفلزی متالورژیکی مانند زغال، کمک ذوب، عایق و مواد دیرگداز)
  • ساختمان(گچ، شن، ماسه، مرمر، سراميک ،گرانیت، لابرادوریت و …)،
  • شيميايي (کلسیت، نمک ها، گوگرد و …)،
  • کشاورزي و حتي پزشکي … که تمامی مصرف کننده مواد معدنی هستند .لزوم طراحي و ساخت، نصب و راه اندازي و بهينه سازي بهره برداري مواد معدنی به صورت صحيح و علمي، هر روز بيش از پيش احساس مي شود.

مزایای فرآوری مواد معدنی

  1. فرآوری محصولات معدنی ارزآور است
    فرآوری محصولات معدنی یکی از فعالیت‌های صنعتی است که به توسعه اقتصادی جوامع، کمک می‌کند. بدون شک، فروش مواد خام معدنی، بدون فرآوری، سبب خروج ثروت از کشور خواهد شد و این در حالی است که با استفاده از روش‌های فرآوری، می‌توان ارزش افزوده بسیار مناسبی تولید کرده و از خام فروشی و اتلاف ثروت کشور جلوگیری کرد. معدن و صنایع معدنی نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشور دارند و می‌توانند به عنوان جایگزینی برای نفت باشند. 
  2. اثرات فرآوری مواد معدنی در حفاظت از محیط زیست
    فرآوری مواد معدنی با استفاده از فناوری­ های گوناگون به منظور جداسازی کانی­ های با ارزش از مواد معدنی خام صورت می­ گیرد. در این فرآیند باید پارامترهای زیست محیطی لحاظ شوند. به همین دلیل است که در اولین قدم عوامل آلوده کننده محیط اطراف و نزدیک به محل کارخانه فرآوری شناسایی می­ شوند.